BlueSolar Charge Controllers: Optimaliseer Jouw Energiebeheer

Bij Faraday Energy begrijpen we hoe belangrijk het is om betrouwbare en efficiënte energieoplossingen te hebben voor jouw camper of boot. Daarom bieden we de BlueSolar Charge Controllers van Victron aan, die speciaal zijn ontworpen om de energieopbrengst van je zonnepaneelsysteem te maximaliseren en de levensduur van je accu te verlengen. Lees verder om te ontdekken waarom deze laadcontrollers een essentiële toevoeging zijn voor jouw off-grid elektrische installatie.

Ultrasnelle Maximum Power Point Tracking (MPPT)

Een van de belangrijkste kenmerken van de BlueSolar Charge Controllers is de ultrasnelle MPPT-technologie. Deze technologie zorgt ervoor dat je zonne-energie systeem altijd optimaal presteert, zelfs onder wisselende lichtomstandigheden zoals bewolking. Hier zijn enkele voordelen:

 • Tot 30% meer energieopbrengst vergeleken met traditionele PWM-laadcontrollers.
 • Tot 10% meer energieopbrengst vergeleken met tragere MPPT-controllers.
 • Consistente en betrouwbare energieopbrengst, ongeacht de weersomstandigheden.

Belastinguitgang: Bescherm Jouw Accu

Het voorkomen van een te diepe ontlading van je accu is cruciaal om de levensduur ervan te verlengen. De BlueSolar Charge Controllers zijn uitgerust met een belastinguitgang die:

 • De belastingen loskoppelt als de accu tot een vooringestelde spanning is ontladen.
 • Bestand is tegen kortsluiting, wat zorgt voor extra veiligheid.
 • Optioneel kan werken met een intelligent accubeheer-algoritme genaamd BatteryLife voor een nog betere accubescherming.

Tip: Voor sommige belastingen, zoals omvormers, is het raadzaam om deze direct op de accu aan te sluiten en de afstandsbediening van de omvormer op de belastinguitgang. Hiervoor heb je mogelijk een speciale interfacekabel nodig. Raadpleeg de handleiding voor meer informatie.

BatteryLife: Intelligent Accubeheer

Loodzuuraccu's kunnen snel beschadigd raken als ze niet regelmatig volledig worden opgeladen. Het BatteryLife-algoritme van de BlueSolar Charge Controllers biedt een oplossing:

 • Bewaakt continu de laadstatus van de accu.
 • Verhoogt indien nodig dagelijks het belasting ontkoppelingsniveau totdat de accu bijna volledig is opgeladen.
 • Zorgt ervoor dat de accu ongeveer één keer per week bijna volledig wordt opgeladen, wat de levensduur van de accu aanzienlijk verlengt.

Programmeerbaar Acculaad-Algoritme

Elke situatie is uniek, daarom bieden de BlueSolar Charge Controllers een programmeerbaar acculaad-algoritme aan. Dit stelt je in staat om de laadparameters aan te passen aan de specifieke behoeften van jouw systeem. 

Dag-/Nacht-Timing en Licht-Dimoptie

Optimaliseer het energieverbruik met de dag-/nacht-timing en licht-dimoptie functies van de BlueSolar Charge Controllers. Deze opties helpen je om energie te besparen en de prestaties van je systeem te verbeteren.

Programmering en Real-Time Gegevens

Met de BlueSolar Charge Controllers heb je diverse mogelijkheden voor programmering en het bekijken van real-time gegevens en historische prestaties:

 • ColorControl GX of andere GX apparaten: Voor uitgebreide gegevensweergave en systeemcontrole. 
 • Smartphone of Bluetooth-apparaat: Met de VE.Direct Bluetooth Smart dongle kun je eenvoudig verbinding maken en jouw systeem monitoren.

Conclusie

De BlueSolar Charge Controllers bieden een scala aan geavanceerde functies die niet alleen de energieopbrengst van je zonnepaneelsysteem maximaliseren, maar ook de levensduur van je accu verlengen en je systeembeheer vereenvoudigen. Of je nu een zelfbouwer bent die een camper ombouwt of een eigenaar van een camper of boot die zijn installatie wil uitbreiden, de BlueSolar Charge Controllers zijn een waardevolle investering.

Bezoek onze webshop om meer te weten te komen en jouw BlueSolar Charge Controller aan te schaffen. Voor vragen en ondersteuning staan onze experts altijd voor je klaar.

Uitgelichte producten