Inloggen
Search

3-1 Parallel Branch Connectors (MC4)

3-1 mc4 parallel branch Y connectors

3-1 Parallel Branch Connectors (MC4)
€ 16,00
Op Voorraad

Beknopte specificaties

Omschrijving

Met deze 3 in 1 branch-connectors, ook wel Y-splitters genoemd, worden drie zonnepanelen parallel geschakeld. De branch-connectors komen als set (male/female) en kunnen worden gecombineerd met MC4-connectoren van zonnepanelen of solarkabels en andere branch-connectors. De maximale hoeveelheid stroom/ ampère (A) van een MC4-connector is 30A. 

Bij een parallelle schakeling komen de pluskabels van de zonnepanelen bij elkaar in één branch-connector en de minkabels van de zonnepanelen in de andere connector. Vervolgens worden de branch-connectors aangesloten op een solarkabelset, bestaande uit één plus- en minkabel met MC4-stekkers, die via een kabeldakdoorvoer naar binnen wordt geleidt en verbonden wordt met een (zonne)laadregelaar. 

Wanneer zonnepanelen parallel worden geschakeld wordt de stroom van de panelen bij elkaar opgeteld terwijl de spanning gelijk blijft. Parallel schakelen heeft vaak de voorkeur bij installaties op boten en campers omdat zonnepanelen dan minder schaduwgevoelig zijn en daardoor constanter presteren.
  • Betrouwbaar & vakkundig personeel
  • Persoonlijk en uitgebreid advies
  • Zeer ruime keuze aan zonnepanelen
  • Niet goed - geld terug
  • Aangesloten bij Webshop Keurmerk
  • GRATIS verzending bij een orderbedrag vanaf € 250,00

Hulp nodig?

Neem contact op met onze klantenservice.