Inloggen
Search
Klantenservice

Veel gestelde vragen

Wat is de levertijd?

De standaard levertijd voor verzendingen binnen Nederland bedraagt 1 tot 2 werkdagen. Voor producten die niet op voorraad zijn maar wel bij onze leveranciers, geldt een levertijd van 5 tot 10 werkdagen.

Kan ik achteraf betalen?

Ja, de bestelling kan onder rembours worden verstuurd waarbij u aan de bezorger van PostNL betaalt wanneer het pakket aan u wordt geleverd. Hier zijn wel extra kosten aan verbonden (1% van totale factuurbedrag). Neem contact met ons op als deze betaaloptie uw voorkeur geniet.

Ook is er de mogelijkheid de bestelling bij ons af te halen in Raalte. De bestelling kan dan contant worden betaald.

Wat zijn de verzendkosten?

De verzendkosten verschillen per productgroep. Voor zendingen met grote zonnepanelen zijn de verzendkosten € 14,90. De verzendkosten voor accu’s bedragen € 25,41. Voor de overige artikelen (zoals laadregelaars, kabels en andere toebehoren) gelden verzendkosten van € 6,95. Bestellingen boven de € 250,- worden gratis afgestuurd, met uitzondering van de accu’s.

Sturen jullie ook af naar België?

Ja, alleen is deze optie (nog) niet te vinden in onze online webshop. Neem contact met ons op per mail of telefoon voor uw bestelling en verzendadres in België. Wij sturen u dan een factuur met onze betaalgegevens. De verzendkosten voor Nederland en België zijn gelijk.

Kan ik retourneren?

Ja, retourneren van producten is mogelijk binnen 21 kalenderdagen na ontvangst. Als u wilt retourneren neem dan contact met ons op via mail of telefoon. Vervolgens stuurt u de producten naar ons op en storten wij het complete aankoopbedrag terug op uw rekening. Normaal gesproken draagt u zelf de kosten van de retourzending, met uitzondering van een terecht beroep op de “niet goed-geld terug” regeling. Voor meer informatie raadpleeg onze Algemene Voorwaarden.

Wat is de garantie?

Faraday Energy staat garant dat de producten geen fabricagefouten bevatten (wanneer deze op de juiste manier zijn geïnstalleerd en worden gebruikt). Mocht er binnen 24 maanden na aankoop sprake zijn van een fabricagefout worden de producten kosteloos gerepareerd of vervangen.

Kunnen jullie de installatie verzorgen?

Dat hangt af van waar u woont, of wij een partij kennen bij u in de buurt die eerder installaties voor klanten van ons heeft gedaan en of dit installatiebedrijf ruimte heeft voor een installatie. De kosten voor installatie liggen tussen de € 350,- en € 450,- afhankelijk van de afstanden tussen paneel, laadregelaar en accu, en het wel of niet wegwerken van de kabels. Voor meer informatie over de installatie neem contact met ons op.

Wij werken ook vaak samen met ervaren klussers of klanten die zelf handig zijn, maar de specifieke ervaring missen op het gebied van zonnepanelen en/of accu’s. Wij stellen een complete set samen met alle benodigdheden, werken alle kabels af inclusief zekeringen, perskabelogen en MC4-stekkers, leveren een duidelijk aansluitschema en bespreken telefonisch de installatie.

Kan ik zelf zonnepanelen installeren?

Ja, veel mensen zijn zelf in staat zijn de installatie uit te voeren. Wij leveren bij onze producten een installatieschema. Daarnaast kunnen wij de installatie voor u vergemakkelijken door alle kabels op maat te maken en te voorzien van de juiste connectoren, kabelschoentjes, zekeringen en accuklemmen.

Voor een installatie kan u het beste een dag uittrekken (gemiddeld zo’n 6 uur). U bespaart vanzelfsprekend een relatief groot bedrag door zelf te installeren en u kan ons van te voren bellen of mailen om de installatie te bespreken. Mocht u toch onverhoopt tegen problemen aanlopen kan u ook altijd terugvallen op technische ondersteuning van onze kant. 

Wat is het effect van bewolking op de zonnepanelen?

Bewolking is vanzelfsprekend nadelig voor de opbrengst van het zonnepaneel. Toch filteren wolken slechts een deel van het zonlicht en ook bij niet direct zonlicht leveren zonnepanelen stroom. Daar komt bij dat, in de maanden van april tot oktober in Nederland, er gemiddeld zes volle zonuren per dag zijn. Dat is meer dan voldoende om een substantiële hoeveelheid stroom op te wekken en te genieten van de schone energie die de zon levert.

In onze webshop hebben wij per zonnepaneel aangegeven hoeveel Watt-Uren (Wh) en Ampere-Uren (Ah) op 12V het paneel per dag levert in de maanden april tot oktober in Nederland. Gebruik deze waarden om een goede inschatting te maken welk zonnepaneel u nodig heeft.

Kan ik jullie zonnepaneel combineren met mijn huidige zonnepaneel?

Dit is vaak niet mogelijk en als het mogelijk is niet optimaal. Vrijwel altijd krijgt u veel meer energieopbrengst en een stabieler systeem als u het nieuwe paneel zijn eigen laadregelaar geeft. Het is geen probleem om meer laadregelaars op één accu(bank) aan te sluiten. Ook kan u vanaf meerdere regelaars met één plus- en minkabel naar de accu(bank).

Hoe moet ik het zonnepaneel installeren?

Bekijk onze websites zonnepanelenopdeboot.nl of zonnepanelenopdecamper.nl voor installatievoorbeelden, foto’s en video’s van installaties. Ook op onze Facebook pagina zijn veel voorbeelden van eerdere installaties te vinden: facebook.com/energyfaraday/

Wanneer u producten bij ons bestelt krijgt u van ons een aansluitschema en wij labelen de kabelsets zodat u precies weet hoe u de onderdelen moet aansluiten. Daarnaast zijn wij per mail of telefoon bereikbaar mocht u nog aanvullende vragen hebben.

Welk formaat zonnepaneel heb ik nodig?

Dit is afhankelijk van hoeveel energie u per dag gebruikt, hoelang u zonder laadstroom wilt kunnen staan en hoeveel ruimte u op uw dak heeft. Op onze website zonnepanelenopdeboot.nl kan u met de verbruikscalculator snel u een idee krijgen hoeveel energie bepaalde veel voorkomende apparaten per dag gebruiken. Voor meer informatie kan u ook de pagina “bereken energiebehoefte” in onze kennisbank raadplegen of per mail of telefoon contact met ons opnemen voor advies op maat.

Heeft u een klacht?

Als u het ergens niet mee eens bent of u heeft een klacht kunt u uw klacht of vraag naar ons mailen. Lees onze Algemene Voorwaarden voor meer informatie.

Hulp nodig?

Neem contact op met onze klantenservice.