Inloggen
Search

Sikaflex 292i kit WIT, 300ml (bevestiging spoilers voor boten)

SIKA-292i

Sikaflex 292i kit WIT, 300ml
€ 21,00
Op Voorraad

Beknopte specificaties

Omschrijving

Toepassing: zonnepaneelinstallaties op campers en boten met kunststof montagespoilers en/of hoeksteunen (ABS) 

Kleur: wit

Verpakking: 300ml

PRODUCTEIGENSCHAPPEN
 • Goede spleetvullende eigenschappen
 • Kan overschilderd worden
 • Hecht goed op een breed scala van ondergronden
 • Wheelmark goedgekeurd
 • Oplosmiddelvrij en zeer laag VOS gehalte

BESCHRIJVING

Sikaflex®-292i is een 1-C polyurethaanlijm met goed standvermogen en een thixotrope pasteuze consistentie, die door blootstelling aan luchtvochtigheid uithardt. Het vertoont uitstekende hechteigenschappen en een goede mechanische sterkte. Sikaflex®-292i voldoet aan de voorschriften voor lage vlamverspreiding van de International Maritime Organisation (IMO).

TOEPASSINGSGEBIEDEN

Sikaflex®-292i is geschikt voor structurele lijmverbindingen in marine constructies, die blootgesteld worden aan hoge dynamische belastingen. Geschikte ondergronden zijn metalen met in het bijzonder aluminium (inclusief geanodiseerd aluminium), metaalprimers en coatings (2-componenten systemen), of keramische materialen, kunststoffen zoals GVK (onverzadigde polyesters), ABS, etc. Vraag de fabrikant om advies voordat u Sikaflex®-292i gebruikt op materialen die gevoelig zijn voor spanningscorrosie. Dit product is alleen geschikt voor gebruik door ervaren professionals. Voer vooraf altijd tests uit met de gangbare ondergronden en onder de plaatselijke omstandigheden voor het vaststellen van de compatibiliteit van de lijm en het materiaal.

VERWERKINGSMETHODE

Ondergrondvoorbehandeling
Oppervlakken moeten schoon, droog en vrij van alle sporen van vet, olie en stof zijn. Voorbehandeling hangt af van de specifieke aard van de ondergrond en is cruciaal voor een duurzame hechting. Suggesties voor oppervlakte voorbehandelingen zijn te vinden op de meest recente versie van de Marine Voorbehandelingstabel. Houd er rekening mee dat deze suggesties gebaseerd zijn op ervaring en dienen in alle gevallen door testen op originele substraten geverifieerd te worden.

Toepassing
Sikaflex®-292i kan verwerkt worden tussen 10 °C en 40 °C (omgeving en product) maar veranderingen in de reactie en applicatie eigenschappen dienen in acht te worden genomen. De optimale temperatuur voor ondergrond en lijm ligt tussen 15°C en 25°C. Houd er rekening mee dat de viscositeit toeneemt bij lagere temperaturen. Conditioneer de lijm voor gebruik aan de omgevingstemperatuur voor een makkelijke applicatie.

Sikaflex®-292i kan worden verwerkt met hand, pneumatisch of elektrisch aangedreven lijmpistolen maar ook met een pomp apparatuur. De open tijd is beduidend korter in warme en vochtige klimaten. De delen dienen altijd te worden geïnstalleerd binnen de open tijd van de lijm. Verbind nooit delen wanneer de lijm een huid heeft gevormd.
 • Betrouwbaar & vakkundig personeel
 • Persoonlijk en uitgebreid advies
 • Zeer ruime keuze aan zonnepanelen
 • Niet goed - geld terug
 • Aangesloten bij Webshop Keurmerk
 • GRATIS verzending bij een orderbedrag vanaf € 250,00

Hulp nodig?

Neem contact op met onze klantenservice.