Inloggen
Search

Cyrix-ct intelligent relais 12/24V-120A

CYRREL120A

Cyrix-ct intelligent relais 12/24V-120A CYRREL120A
€ 49,00
Op Voorraad

Beknopte specificaties

Omschrijving

Wilt u meerdere accu's laden met de dynamo van uw motor in plaats van alleen de startaccu?

Dat kan met het intelligente relais van Cyrix. De Cyrix Battery Combiner (of accuscheider) is een door een microprocessor gestuurd relais voor zware toepassingen. Dit relais zorgt ervoor dat uw huishoudaccu en eventueel uw accu voor de boegschroef ook geladen worden door de dynamo. Alle accu's worden aan de startaccu gekoppeld met een Cyrix accuscheider. Gebruikelijk is om de dynamo rechtstreeks op de startaccu aan te sluiten. Wanneer de Cyrix accuscheider merkt dat de motor draait en dus de koppelspanning bereikt is (13V tot 13,8V of van 26V tot 27,6V) zorgt de Cyrix ervoor dat de accu's parallel opgeladen worden. Wanneer de Cyrix vervolgens merkt dat de ontkoppelspanning (11V tot 12,8V of 22V tot 25,7V) bereikt is worden de accu's weer ontkoppelt. 

LET OP: De Cyrix is NIET geschikt voor voer- of vaartuigen met Euro 5 of Euro 6 motoren met een intelligente dynamo

De Cyrix accuscheider is een uitstekend alternatief voor een diodelaadstroomverdeler. De hoofdeigenschap is dat het spanningsverlies praktisch nihil is, waardoor de uitgangsspanning van dynamo's of acculaders niet verhoogd hoeft te worden.

Sommige accuscheiders (ook spanning gestuurd relais of scheidingsrelais genoemd) koppelen een accu los in het geval van een korte maar hoge stroomsterkte. Soms koppelt een accuscheider een grote, maar ongeladen accubank ook niet, omdat de DC-spanning onmiddellijk daalt tot onder de ontkoppelwaarde zodra de accu's gekoppeld zijn. De software van de Cyrix-ct 12/24 doet meer dan alleen koppelen en ontkoppelen aan de hand van accuspanning en een vastgestelde tijdsvertraging. De Cyrix-ct 12/24 kijkt naar de algemene trend (verhoging of verlaging van de spanning) en past de meest recent uitgevoerde actie alleen aan als de trend tijdens een bepaald tijdsbestek veranderd is. De tijdsvertraging is afhankelijk van de spanningsafwijking van de trend. 

Gebruik lange bouten om aansluiting van meer dan één voedingskabel mogelijk te maken.

Aansluiting op de Cyrix 12/24-120: M6 (13mm)
Aansluiting op de Cyrix 12/24-230: M8 (16mm)

De Cyrix ontkoppelt in geval van overmatige contacttemperatuur en herstelt de koppeling nadat deze weer is afgekoeld.

LED-statusindicatie (alleen bij Cyrix 12/24 230)
LED aan: gekoppeld LED brandt 10 sec.: ontkoppeld LED brandt 2 sec.: verbinding wordt gemaakt LED knippert om de 2 sec.: verbinding wordt verbroken LED knippert om de 0,25 sec.: alarm (overtemperatuur; spanning > 16V; beide accu's < 10V; één accu < 2V) (bij 24V met 2 vermenigvuldigen)

De Cyrix-ct 12/24 detecteert automatisch de systeemspanning.

De Cyrix-accuscheider is een uitstekend alternatief voor diodelaadstroomverdelers. De hoofdeigenschap is dat het spanningsverlies praktisch nihil is, waardoor de uitgangsspanning van dynamo's of acculaders niet verhoogt hoeft te worden.

Het is gebruikelijk om de dynamo rechtstreeks op de startaccu aan te sluiten. De accessoire-accu en eventueel ook een boegschroefaccu en andere accu's worden allemaal aan de startaccu gekoppeld met een Cyrix-accuscheider. Wanneer de Cyrix vaststelt dat de startaccu de koppelspanning heeft bereikt, zorgt de Cyrix ervoor dat alle accu's parallel geladen worden.

De Cyrix meet de spanning van beide aangesloten accu's. Hierdoor schakelt de Cyrix de accu's ook parallel als bijvoorbeeld de accessoire-accu wordt opgeladen door een acculader. De Cyrix-ct 12/24 heeft een dubbele stroomvoorziening. Dit bewerkstelligt dat de Cyrix sluit als de spanning van één accu te laag is om de Cyrix te bedienen. Om onverwachte bediening tijdens installatie of op het moment dat één accu ontkoppeld is, te voorkomen, sluit de Cyrix-ct 12/24 niet als de spanning van één van de twee accuverbindingen lager is dan 2V (bij een 12V-accu) of 4V (bij een 24V-accu).

De Cyrix kan ook worden ingeschakeld door middel van een drukknop (de Cyrix blijft gedurende 30s actief) of een schakelaar om accu’s handmatig parallel te schakelen. Dit komt vooral van pas in geval van nood als de startaccu leeg of kapot is.
  • Betrouwbaar & vakkundig personeel
  • Persoonlijk en uitgebreid advies
  • Zeer ruime keuze aan zonnepanelen
  • Niet goed - geld terug
  • Aangesloten bij Webshop Keurmerk
  • GRATIS verzending bij een orderbedrag vanaf € 250,00

Hulp nodig?

Neem contact op met onze klantenservice.