Inloggen
Search

Sikaflex 295 UV kit, 300ml (bevestiging flexibele zonnepanelen)

SIKA-295-wit

Sikaflex 295 UV kit, 300ml (bevestiging flexibele zonnepanelen)
€ 22,00
Op Voorraad

Beknopte specificaties

Omschrijving

Toepassing: verlijmen van flexibele (beloopbare) zonnepanelen
Kleur: wit of zwart (maak keuze in bovenstaande menu)

Verpakking: 300ml

PRODUCTEIGENSCHAPPEN
  • Uitstekende verwerkingseigenschappen 
  • Bestand tegen veroudering en weersinvloeden
  • Geschikt voor kunststof ruiten 
  • Goedgekeurd voor OEM (Original Equipment Manufacturers) branche


BESCHRIJVING

Sikaflex®-295 UV is een 1-C polyurethaanlijm met een pasteuze consistentie, die door blootstelling aan luchtvochtigheid uithardt. Het is geschikt voor binnen en buiten afdichttoepassingen en voor het lijmen en afdichten van kunststof ruiten in de marine branche. Sikaflex®-295 UV voldoet aan de voorschriften van de International Maritime Organisation (IMO).

TOEPASSINGSGEBIEDEN

Sikaflex®-295 UV is speciaal ontwikkeld voor de maritieme branche, waar het wordt toegepast om kunststof ruiten te lijmen en af te dichten op boten en schepen. Door de uitstekende weersbestendigheid is dit product bovendien zeer geschikt om voegen af te dichten, die blootgesteld worden aan weersinvloeden. Geschikte ondergronden zijn aluminium (blank of geanodiseerd), GRP (polyesterhars), roestvast staal, hout, 2-componenten coatings en kunststof (PC, PMMA). Raadpleeg leveranciers advies en voer testen uit op originele ondergronden, voordat Sikaflex®-295 UV wordt toegepast op materialen die gevoelig zijn voor spanningscorrosie. Dit product is alleen geschikt voor gebruik door ervaren professionals. Voer vooraf altijd tests uit met de gangbare ondergronden en onder de plaatselijke omstandigheden voor het vaststellen van de compatibiliteit en hechting van de lijm en het materiaal.

VERWERKINGSMETHODE

Ondergrondvoorbehandeling
Oppervlakken moeten schoon, droog en vrij van alle sporen van vet, olie en stof zijn. Voorbehandeling hangt af van de specifieke aard van de ondergrond en is cruciaal voor een duurzame hechting. Suggesties voor oppervlakte voorbehandelingen zijn te vinden op de meest recente versie van de Marine Voorbehandelingstabel. Houd er rekening mee dat deze suggesties gebaseerd zijn op ervaring en dienen in alle gevallen door testen op originele substraten geverifieerd te worden.

Toepassing
Sikaflex®-295 UV kan verwerkt worden tussen 10 en 35 °C (voor zowel klimaat als product) maar veranderingen in de reactie en applicatie eigenschappen dienen in acht te worden genomen. De optimale temperatuur voor ondergrond en lijm ligt tussen 15°C en 25°C. Houd er rekening mee dat de viscositeit toeneemt bij lagere temperaturen. Conditioneer de lijm voor gebruik aan de omgevingstemperatuur voor een makkelijke applicatie.

Sikaflex®-295 UV kan worden verwerkt met hand, pneumatisch of elektrisch aangedreven lijmpistolen maar ook met een pomp apparatuur. De open tijd is beduidend korter in warme en vochtige klimaten. De delen dienen altijd te worden geïnstalleerd binnen de open tijd van de lijm. Verbind nooit delen wanneer de lijm een huid heeft gevormd.
  • Betrouwbaar & vakkundig personeel
  • Persoonlijk en uitgebreid advies
  • Zeer ruime keuze aan zonnepanelen
  • Niet goed - geld terug
  • Aangesloten bij Webshop Keurmerk
  • GRATIS verzending bij een orderbedrag vanaf € 250,00

Hulp nodig?

Neem contact op met onze klantenservice.